DOMOWA GRANOLA
Granola
jest bardzo pożywna, zdrowa, a w dodatku smaczna. Idealnie nadaje się
na drugie śniadanie w połączeniu np. z jogurtem naturalnym, czy też
kefirem. Niestety w sklepach znajdziemy "granole" zawierające masę
cukrów, polepszaczy smaku i konserwantów, dlatego też lepiej zrobić taką
granole samemu. Jesteście ciekawi jak?
Potrzebne składniki
- Płatki owsiane
- Orzechy laskowe
- Miód
- Siemię lniane
- Orzechy włoskie
- Żurawina
Składniki
dobieramy indywidualnie, w zależności kto ile chce uzyskać granoli.
Opcjonalnie można dodać suszone owoce, bądź inne płatki.
Sposób przygotowania:
Płatki
owsiane wraz z siemieniem lnianym i orzechami wymieszać w misce, dodać
posiekaną żurawinę wraz z kilkoma łyżeczkami miodu. Następnie powstałą
masę wystarczy już tylko przelać do foremki i piec przez ok. 25min w
180 stopniach,
od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypiekła zbyt mocno. Jest to
naprawdę ważne, mi zdarzyło się raz o tym zapomnieć.. Nie polecam :D
Bardzo proste, prawda?
Koniecznie
dajcie znać, czy sami przygotowujecie taką w domu i jak Wam smakuje. Ja
osobiście nie mogę się od niej czasami oderwać, mogłabym ją jeść i
jeść.. jest pyszna!
Ale smakowitości :)
OdpowiedzUsuńpycha! : )
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę prosto i zachęcająco! :) Chyba się skuszę na przygotowanie w wolny dzień :>
OdpowiedzUsuń@Elizabeth Lawess: koniecznie! :)
OdpowiedzUsuń@Beauty B.: zachecam jak najbardziej do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić ;)
OdpowiedzUsuńKiedyś miałam "fazę" na takie deserki i jadłam codziennie, pycha! <3
OdpowiedzUsuńhaha :D nie dziwie się
UsuńJak to pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMmm pysznosci !
OdpowiedzUsuń_______________________
www.justynapolska.com
Fashion & Beauty
wygląda rewelacyjnie
OdpowiedzUsuńApetyczne!
OdpowiedzUsuńwygląda kusząco bardzo:D
OdpowiedzUsuńaż mi ślinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda, na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie i na pewno jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńOjej! Pyszności <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Birginsen
pyszności ;-)
OdpowiedzUsuń