Przypraw swoje życie! ;) + coś na zapalenie pęcherza

Jesienią lubię więcej przesiadywać w kuchni. Wieczory są bardzo długie i ciemne, a pogoda za oknem sprawia, że nie chętnie wychodzimy z domu. Miło jest umilić sobie tę porę roku chociażby gotowaniem, oglądaniem serialów, czytaniem, zadbaniem o wygląd, długimi kąpielami.. (i można by tak wymieniać, i wymieniać). Jednak przyznajcie same, że milej pije się ciepłą herbatę lub kawkę w okresie jesienno-zimowym, aniżeli ciepłą wiosną lub latem.


Dzisiaj przedstawię Wam kilka ekologicznych przypraw, które miałam okazję przetestować w ramach współpracy.
 A dlaczego akurat ekologicznych? Sami zobaczycie po ich składzie, że są o wiele lepsze od tych występujących w supermarketach, a ich pierwszym składnikiem nie jest sól. 




- pieprz ziołowy: SKŁADNIKI: gorczyca biała 20%, majeranek, chrzan, pieprz czarny, papryka ostra, cząber, kolendra, czarnuszka, kminek (w różnych proporcjach).
Link: 
KLIK

-posypka do kanapek:
SKŁADNIKI: natka pietruszki, koperek (po 20%), owoc róży, cebula, czosnek niedźwiedzi, owoce rokitnika, liść pokrzywy (w różnych proporcjach).
Link: KLIK

- przyprawa do dań z fasoli: 
SKŁADNIKI: papryka ostra, cebula, liść laurowy, cząber, majeranek, oregano, jałowiec, kminek (po 10%), czosnek, bylica, melisa, bluszczyk (w różnych proporcjach).Link: KLIK

- przyprawa do drobiu: 
SKŁADNIKI: rozmaryn, kurkuma (po 15%), liść szałwii, pietruszka, majeranek, oregano, bylica, owoc brusznicy (w różnych proporcjach).
Link: KLIK

- przyprawa do dań z ziemniaków:
SKŁADNIKI: Cząber*, nać pietruszki*, czosnek niedźwiedzi*, rozmaryn*, tymianek*, koperek*, mięta*, papryka słodka*, papryka ostra*, natka kolendry* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Link: KLIK






Niestety często choruję na zapalenie pęcherza. Szczególnie jesienią, która sprzyja rozwojom infekcji- zimny deszcz, mocny wiatr i łatwo się czegoś nabawić. Dlatego wolę się zabezpieczać, dzięki czemu rzadziej choruję. Mianowicie, polecam suplementację żurawiną. Długo szukałam czegoś skutecznie działającego i póki co poniższy suplement sprawdza mi się jak najlepiej, dzięki dużej zawartości żurawiny, a także dodatku witaminy C i E. Witamina C zakwasza mocz, dzięki czemu zahamowany zostaje rozwój drobnoustrojów. 
Żurawina: KLIK
SKŁAD: Witamina C, witamina E, żurawina, olej sojowy (emulgator), lecytyna sojowa (nośnik), wosk pszczeli (emulgator), żelatyna (otoczka kapsułki), gliceryna (substancja utrzymująca wilgotność), woda oczyszczona.
Post powstał przy współpracy ze sklepem internetowym biogo.pl

6 komentarzy:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz.

Zgodnie z rozporządzeniem RODO zostawiając komentarz zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Copyright © 2014 anieszkaw , Blogger